Tady někdo přijde o papíry. V Trnavě zastavili auto s ohořelým vrakem na střeše

Ford Focus s nebezpečným nákladem.
Následně pak na přetížený Ford i s pětičlennou posádkou na jihovýchodním obchvatu Trnavy skutečně narazili a zastavili ho.
Posádka prý Peugeot koupila, aby ho převezla do sběrných surovin. Ironií je, že ani Focus, na němž bylo druhé auto převáženo, neměl na silnici co dělat a policie ho označila za technicky nezpůsobilý další jízdy.
Řidiči, který se už v minulosti dopustil několika podobných přestupků, hrozí podle trnavské policie nejen pokuta, ale také odebrání řidičského průkazu a zákaz řízení.
Foto: Facebook / Polícia SR - Trnavský kraj
Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 15:58
Neobvyklý pohled, který by seděl spíše do nějakého zábavného pořadu, se dnes naskytl řidičům na jihovýchodním obchvatu Trnavy. Ford Focus se tam totiž pohyboval s uvázaným ohořelým vrakem Peugeotu 206 CC na střeše. Fotografie z místa zveřejnili trnavští policisté, kteří také auto s netradičním a nebezpečným nákladem zastavili.

Policisté na svém facebookovém profilu uvedli, že na Focus s neobvyklým a nebezpečně umístěným nákladem je upozornili samotní řidiči ještě v době, kdy byl ohořelý vrak malého Peugeotu nakládán na střechu modrého kombi. Následně pak na přetížený Ford i s pětičlennou posádkou na jihovýchodním obchvatu Trnavy skutečně narazili a zastavili ho.

Při kontrole policisté zjistili, že ohořelý vrak i s motorem měla posádka Fordu údajně odkoupit od předchozího majitele, přičemž jej převážela do sběrných surovin. Ironií je, že ani Focus, na němž bylo druhé auto převáženo, neměl na silnici co dělat a policie ho označila za technicky nezpůsobilý další jízdy.

Jak je vidět na zveřejněných fotografiích, kterých si na facebookových stránkách trnavské policie všiml deník iDnes.cz, vrak Peugeotu byl následně přeložen na odtahový vůz, stejným způsobem byl odstraněn i modrý Focus. Řidiči, který se už v minulosti dopustil několika podobných přestupků, hrozí podle trnavské policie ve správním řízení nejen pokuta, ale také odebrání řidičského průkazu a zákaz řízení.

Doplňme, že pohotovostní hmotnost Peugeotu 206 CC přesahuje hranici 1200 kilogramů, a i když vraku chyběla kola nebo některé části karoserie, i vzhledem k tomu, že měl stále celý motor, mohl atakovat hmotnost kolem jedné tuny.

 

Právě se děje

Další zprávy