U těchto automobilek se originalita nenosí. 25 případů, kdy mají odlišná auta stejné jméno

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 11. 2017 7:34
Jak se vymýšlejí jména automobilů? U některých značek je tvoří počítač, někde odkazují na určitě geografické místo a jinde zase připomínají slavnou osobnost z historie firmy. Jsou ale i případy, kdy výrobcům došly nápady a již někdy použité jméno se objeví znovu. V lepším případě jde o duplikování v rámci automobilky, v tom horším nesou stejné jméno naprosto rozdílné modely konkurenčních výrobců. V následující grafice najdete 25 příkladů situací, v nichž výrobci při výběru jména svého vozu nebyli příliš originální.

Na přehled nových automobilů na českém trhu se podívejte pod tímto odkazem.

Ferrari 250 GTO - Tento model je nejdražší. Nejlepší kus překonal miliardu korun.
Ferrari 250 GTO - Tento model je nejdražší. Nejlepší kus překonal miliardu korun. | Foto: Bonhams

Ferrari 250 GTO

Ferrari 250 GTO, produkované na začátku šedesátých let, vzniklo jako homologační speciál pro Skupinu 3 cestovních vozů. Vzniklo jich jen 39, i proto dnes patří k nejdražším autům na světě.

Foto: Ferrari

Ferrari 599 GTO

Jméno GTO se u Ferrari objevilo ještě několikrát. Naposledy na speciální verzi modelu 599, která byla silniční specifikací závodní 599XX.

Foto: Výrobci

Mitsubishi GTO

Nejen u italského koníka ale vyrobili auto se jménem GTO. V Japonsku se pod tímto názvem prodávalo Mitsubishi 3000GT. To navíc vydrželo ve výrobě celá devadesátá léta.

Foto: Pontiac

Pontiac GTO

A další GTO od jiné automobilky, tentokrát muscle car od Pontiacu, prodávaný v šedesátých a sedmdesátých letech. Na začátku 21. století se Pontiac snažil o vzkříšení jména pomocí přeznačeného kupé značky Holden. Neúspěšně.

 

Právě se děje

Další zprávy