Němci jsou spokojenější s Dacii než s Fordy. Škoda 7.

ČTK ČTK
28. 6. 2011 0:14
auto

Němci jsou letos nejspojkojenější s vozy švédsko-čínské automobilky Volvo. Vyplývá to ze studie výzkumné skupiny JD Power.

Na druhé příčce skončil domácí Mercedes-Benz  a třetí je japonská Mazda.

Česká Škoda obsadila sedmé místo. Oproti loňskému roku si tak polepšila o pět míst. Těsně před ní v žebříčku skončilo Audi, těsně za ní BMW.

Zajímavostí je desáté místo Dacie. Ta tak porazila značky Ford, Volkswagen, ale i Porsche.

Celková spokojenost německých motoristů s automobily se podle studie oproti předchozímu roku zhoršila. Studie je založena na průzkumu u více než 17 000 respondentů, kteří u svých automobilů hodnotí například kvalitu, spolehlivost, přitažlivost, provozní náklady a služby prodejců.

Německo je největším automobilovým trhem v Evropě. Prodej nových osobních automobilů v Německu se v květnu meziročně zvýšil o 22 procent na 304 500 vozů. Tempo růstu tak prudce zrychlilo z necelých tří procent v předchozím měsíci. V celém letošním roce by se měl prodej podle odhadů pohybovat kolem 3,1 milionu vozů. Loni se kvůli konci programu šrotovného propadl o 23 procent na 2,92 milionu vozů.

Prodej škodovek v Německu se v květnu podle údajů Svazu mezinárodních výrobců automobilů (VDIK) meziročně zvýšil o 30 procent na 14.200 vozů. Prodej švédských osobních automobilů Volvo stoupl dokonce o 57 procent na více než 3000 vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy