S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Průzkum odhalil překvapivé vítěze

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 5. 2019 6:02
Hledáte spolehlivé nové auto? Pak se raději vyhněte německé prémii. Podle aktuálního průzkumu JD Power nejsou zákazníci v Německu s Audi, BMW ani Mercedesem příliš spokojeni. Naopak na vrcholu žebříčku jsou automobilky, které byste tam možná nečekali.
Foto: Radek Pecák

Závěry studie JD Power jsou takové, že v porovnání s loňským rokem se počet problémů na 100 automobilů ve všech sledovaných kategoriích zlepšil. Od roku 2015, kdy došlo ke změně metodiky, jsou to v Německu nejlepší výsledky celého automobilového průmyslu a vůbec poprvé se Němcům také povedlo překonat britský trh, kde podobná statistika rovněž vzniká.

Jakkoliv je ale na tom celý průmysl dobře, dílčí automobilky už si tak dobře nevedou. Platí to především pro německé prémiové trio Audi, BMW a Mercedes-Benz, které skončilo pod celkovým průměrem všech značek. "Zákazníci se zdají být loajální k německým prémiovým značkám, což ale nevydrží, pokud získávané zkušenosti nebudou odpovídat spokojenosti při prvotním nákupu," poznamenává k tomu šéf evropské části JD Power Josh Halliburton.

Nejlepší prémiovou značkou i v porovnání s loňskými výsledky zůstává Volvo.

 

Právě se děje

Další zprávy