Nejspolehlivější auto? Mitsubishi Lancer

Tomáš Rybecký
28. 11. 2012 13:26
Mitsubishi Lancer získal cenu pro nejspolehlivější auto posledních 15 let
Foto: Mitsubishi

Společnost Warranty Direct potěšila japonského výrobce aut Mitsubishi oceněním pro model Lancer. Podle jejích statistik je totiž Lancer vyráběný v letech 2005 až 2008 nejspolehlivějším vozem posledních patnácti let.

Britská společnost Warranty Direct určuje spolehlivost vozu podle kombinace množství závad na autě, nákladů na jejich odstranění a náročnosti servisních prací. Body získávají hodnocené modely i za průměrné stáří auta a počet najetých kilometrů. Tyto veličiny odráží tzv. Reliability Index, tedy index spolehlivosti.

Po 15 letech existence vydala společnost Warranty Direct přehled nejspolehlivějších i nejméně spolehlivých vozů na trhu. Jejich databáze obsahuje přes 450 modelů, pro jejichž zařazení je podmínkou dostatečný počet exemplářů daného vozu s pojištěním servisních prací u této firmy.

Mezi nejspolehlivější vozy patří jednoznačně ty japonské - sedm z deseti nejlépe hodnocených automobilů pochází od japonských značek. Ze statistik britské společnosti vyplývá, že méně než jeden Lancer z let 2005 až 2008 musí během jednoho roku do servisu. Dvě třetiny Lancerů, které do servisů zamířily, měly potíže se zavěšením nebo nápravami.

 

Právě se děje

Další zprávy