Nejrychlejší model KIA ze Žiliny se odhaluje na skice

Radek Pecák Radek Pecák
28. 11. 2012 6:30
Design je dílem Petera Schreyera
Foto: KIA

První opravdu rychlý vůz odvozený z běžného sériového modelu značky Kia určeného pro evropský trh, se začne prodávat příští rok v létě.

Automobilka již odtajnila první skicu tohoto modelu, který bude odvozen od sériového třídveřové ProCee´d. Ten se společně s dalšími dvěma karosářskými verzemi vozu KIA Cee´d vyrábí ve slovenské Žilině.

Design je dílem Petera Schreyera, právě toho muže, o němž před pár týdny šéfové Volkswagenu prohlásili, že byla velká chyba ho nechat odejít.... 

I z tohoto prvního obrázku lze vytušit, že oproti sériovému procee´du bude mít sportovní varianta jinou masku chladiče, daleko dynamičtější rysy předního nárazníku a výrazně tvarovaná litá kola.

Sériová Kia ProCee´d
Sériová Kia ProCee´d | Foto: KIA

Bude to zcela jistě jistě nejrychlejší vůz KIA v této velikostní kategorii, který tato značka zákazníkům nabízí. Automobil, který je řazen do kategorie takzvaných "ostrých hatchbacků", bude konkurovat například i ikoně Volkswagen Golf GTI.

O jízdních výkonech se zatím spekuluje

Technická data zatím Kia nezveřejnila, ale je jisté, že maximální rychlost bude výrazně nad hranicí 200 kilometrů v hodině. Je už totiž známo, že pod kapotou vozu se ocitne zážehový přeplňovaná šestnácstistovka s výkonem přes 200 koňských sil.

Točivý moment se bude přenášet na kola prostřednictvím manuální šestistupňové převodovky.

Oproti sériovému vozu KIA Pro Cee´d bud mít samozřejmě verze GT, jak zní oficiální pojmenování, snížený podvozek, větší kola i brzdy.

 

Právě se děje

Další zprávy