Nejrychlejší audi všech dob má svou cenu. Takřka pět milionů

Radek Pecák Radek Pecák
10. 7. 2015 9:41
Maximální rychlost vrcholné varianty nové generace Audi R8 dosahuje hodnoty 330 kilometrů v hodině.
Design navazuje na minulou generaci.
Design navazuje na minulou generaci. | Foto: Audi

O poznání rychlejší než minulá generace bude nové Audi R8. Tuzemské zastoupení německé prémiové značky již oznámilo ceny, za které se bude vůz nabízet na tuzemském trhu. První objednané kusy dorazí do republiky na podzim.

Vrcholnou variantou modelu je verze Audi R8 V10 plus s výkonem 610 koní, nejvyšší rychlostí 330 km/h a zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy. Je nejrychlejším sériově vyráběným audi všech dob. Zatímco základní provedení má cenovku 4 239 900 Kč, tato verze supersportu je o 660 000 Kč dražší.

Základní koncepce vozu zůstala stejná jako u minulé generace. Motor je uložen uprostřed auta před zadní nápravou a pohání všechna čtyři kola.

Novinkou ve výbavě modelu Audi R8 je například režim performance v systému řízení jízdní dynamiky Audi drive select, který umožňuje řidiči nastavit nejdůležitější parametry ovlivňující jízdní dynamiku podle přilnavosti a stavu vozovky.

Audi R8 nebudou v České republice nabízet všichni autorizovaní dealeři. Zákazníci ho budou moci kupovat jen u čtyř z nich.

Model Audi R8 byl v první generaci uveden na trh v roce 2007. Od té doby bylo prodáno téměř 27 000 exemplářů.

 

Právě se děje

Další zprávy