Dacia předběhla Hyundai a Octavia není nejprodávanější. Prodeje aut překvapily

Eva Srpová Eva Srpová
7. 3. 2019 17:03
Svaz dovozců automobilů zveřejnil prodejní statistiky za únor letošího roku. Automobilka Hyundai musel uvolnit třetí pozici rumunské Dacii, také Renault si výrazně polepšil a přeskočil Toyotu. Škoda Octavia nebyla nejprodávanějším modelem, přeskočila ji Fabia. Celkově si ale statistiky prodejů osobních aut vedou hůř než v loňském únoru.

Zatímco za první dva měsíce loňského roku se v Česku podle statistik SDA prodalo 43 420 aut, letos je to o 5295 vozů méně, tedy 38 125 vozidel. Únor meziročně také znamenal pokles, i když ne tak velký jako leden. Letos se v únoru prodalo 18 847 vozů, tedy o 1354 méně než v únoru 2018.

V top 10 nejprodávanějších značek se v únoru v porovnání s lednem prohodilo několik výrobců, pohoršilo si Hyundai a také Toyota, naopak postoupila Dacia, Renault a také Seat. Na detailnější přehled se podívejte do galerie.

Foto: Seat

10. Seat

Desátou nejprodávanější značkou v únoru byl Seat, prodal 583 aut. V lednu se přitom značka držela až 14. pozici. Automobilka čerstvě uvedla na trh velké SUV Tarraco. 

 

Právě se děje

Další zprávy