Mezi 25 nejprodávanějších aut v Evropě se dostaly i dvě škodovky. Propadly Fiat, Opel a Hyundai

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 7. 2018 16:39
Českému trhu s novými automobily za první pololetí letošního roku celkem bez překvapení dominuje Škoda Auto. Na dalších pozicích jsou se značným odstupem Volkswagen, Hyundai a Dacia. Podobné je to i v pořadí jednotlivých modelů, kterému dominují vozy zmíněných značek. V celoevropském měřítku je pořadí modelů více promíchané, i když i zde se projevuje, že jak značka Volkswagen, tak celý stejnojmenný koncern poměrně výrazně dominují prodejům starého kontinentu. Na 25 nejprodávanějších aut podle dat společnosti Focus2move se podívejte do galerie.

Celková čísla za Evropu zahrnují prodeje v Evropské unii, v zemích EFTA (Norsko, Švýcarsko a Island) a také v zemích východní a jihovýchodní Evropy, které však nejsou součástí Evropské unie (například Rusko, Srbsko nebo Turecko).

Foto: Fiat

21. Fiat 500

I přes relativní stáří je Fiat 500 stabilně mezi nejprodávanějšími miniauty v Evropě. Dokazují to i čerstvá čísla, podle nichž po italském modelu sáhlo 95 516 zákazníků. Na druhou stranu jde o číslo o čtyři procenta nižší než loni.

 

Právě se děje

Další zprávy