Dlouholetý král Evropy v ohrožení. Autům se prodejně nedaří, Renault nahání VW Golf

Renault Clio může klidně myslet na korunu nejprodávanějšího auta v Evropě.
25. Volkswagen Passat prošel nedávno omlazovací kúrou a za první pololetí roku 2020 se také dostal mezi nejprodávanější auta v Evropě. Stačilo mu k tomu 50 105 kusů, o 24 procent menší počet než loni.
24. O příčku výše se nachází další manažerský model, tentokrát s modrobílou vrtulí. BMW řady 3 zaujalo 51 792 lidí, to je jen o osm procent méně než loni. Mezi nejoblíbenějšími vozy Evropy je to nejmenší meziroční pokles.
23. Zdá se, že s SUV Volkswagen trefil vkus evropských zákazníků. Malý T-Cross si totiž jako jedno ze dvou aut v této galerii meziročně polepšil, a to dokonce o 101 procent. Prodalo se 52 057 kusů tohoto vozu.
22. Mercedes-Benz třídy A se na rozdíl od T-Crossu propadl meziročně o 47 procent. Německého kompaktu se tak prodalo 52 120 kusů.
Foto: Renault
Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 8. 2020 6:02
Prodeje nových aut v první polovině roku výrazně ovlivnila pandemie onemocnění covid-19. Závody nevyráběly, showroomy musely zavřít a i největší trhy v některých měsících spadly skoro na nulu. Přesto zůstává Volkswagen Golf nadále nejoblíbenějším autem napříč 27 evropskými státy. Alespoň to vyplývá z dat analytické společnosti JATO Dynamics. Jaké je však další pořadí? Podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy