Hledáte dostupné SUV? Vybrali jsme patnáct nejlevnějších modelů na českém trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 8. 2021 6:02
Téměř 43 procent, takový je podíl vozů kategorie SUV a několika málo off-roadů na celkových prodejích nových aut v Česku za prvních sedm měsíců. A protože popularita této třídy je enormní také v celé Evropě, automobilky chrlí stále nové a nové modely této kategorie. Jak navíc ukáže následující přehled, ne vždy musí být SUV zbytečně drahé. Toto je 15 nejlevnějších modelů na českém trhu.
Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross - 435 000 Kč

Aktuální novinka japonské Toyoty, model Yaris Cross, sází na výrazný design a techniku jednoho z nejoblíbenějších malých aut v Evropě. A k tomu navíc přidává i možnost pohonu všech kol, která je v segmentu malých SUV k vidění poměrně zřídka. V takovém případě je však řeč o ceně nejméně 610 tisíc korun, vyšší výbavě a hybridním pohonu (byť i tak by to z Toyoty udělalo jedno z nejlevnějších SUV s pohonem všech kol v Česku). Čtyřkolka je každopádně řešená elektromotorem na zadní nápravě, nikoliv klasicky mechanicky.

Do patnáctky nejlevnějších SUV se nicméně vejde základní verze s benzinovou patnáctistovkou o výkonu 92 kW, manuální šestistupňovou převodovkou, pohonem předních kol a výbavou Active. Právě ta stojí 435 tisíc korun a přináší vedle sady asistenčních systémů a bezpečnostních prvků (včetně adaptivního tempomatu nebo airbagu mezi předními sedadly) také rádio s dotykovým displejem, manuální klimatizaci nebo elektrická přední okna.

 

Právě se děje

Další zprávy