Nejlevnější rodinná kombi: Co nabízejí Octavia, Golf nebo Focus v základní verzi?

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 12. 2020 6:02
Spojení "cena od" značí v automobilovém slovníku základní verzi konkrétního modelu. To znamená většinou nejslabší motor ve spojení jen s nejnutnější výbavou a často také lákavou reklamní vábničku. Právě "cena od" je totiž častým doplňkem některého z reklamních sloganů. Co ale vlastně za nejnižší možnou cenu zákazník dostane? Porovnali jsme takto nejlevnější verze kompaktních kombi.
Foto: Ford

Ford Focus Kombi - 399 900 Kč

Stálicí je mezi kompaktními kombi 4,67 metru dlouhý Ford Focus. Ten aktuálně vyjíždí ve čtvrté generaci, která disponuje rozvorem náprav s délkou 2,7 metru a kufrem o objemu 635 až 1653 litrů. To jsou v segmentu nadprůměrná čísla.

"Cena od" znamená v případě modrého oválu akční sumu 399 900 korun. Za tu se podle ceníku momentálně nabízí výbava Trend v kombinaci s přeplňovaným litrovým tříválcem EcoBoost o výkonu 74 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Podobně jako Fiat ani Ford nepatří s tímto motorem mezi trhače asfaltu - na 100 km/h zrychluje za 12,5 vteřiny a jede nejvýše 184 km/h. Jeho papírová spotřeba je ale 4,5 l / 100 km.

Výbava Trend pak nabízí mezi jinými nouzové brzdění, manuální klimatizaci, rádio s šesti reproduktory nebo černé střešní ližiny. Na vybrané prvky se opět podívejte do tabulky:

Ford Focus Kombi 1.0 EcoBoost Trend
Základní cena 399 900 Kč
Nouzové brzdění S
Udržování v jízdním pruhu S
Tempomat +13 300 Kč (paket Top)
Klimatizace S - manuální
Rádio S - 6 reproduktorů
Kožený volant +15 000 Kč (paket Winter) + multifunkční
Elektrická okna S - vpředu i vzadu
Přední světlomety LED S - potkávací
Střešní ližiny S
Litá kola N

 

Právě se děje

Další zprávy