Nejlevnější rodinná kombi: Co nabízejí Octavia, Golf nebo Focus v základní verzi?

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 12. 2020 6:02
Spojení "cena od" značí v automobilovém slovníku základní verzi konkrétního modelu. To znamená většinou nejslabší motor ve spojení jen s nejnutnější výbavou a často také lákavou reklamní vábničku. Právě "cena od" je totiž častým doplňkem některého z reklamních sloganů. Co ale vlastně za nejnižší možnou cenu zákazník dostane? Porovnali jsme takto nejlevnější verze kompaktních kombi.
Foto: Fiat

Fiat Tipo Kombi - 339 900 Kč

Fiat Tipo patří dlouhodobě k nejlevnějším novým kompaktům na českém trhu a také jeho praktičtější varianta kombi se prodává od ceníkových 339 900 korun. Za tuto akční cenu dostane zákazník výbavu Italia a především atmosférický benzinový čtyřválec o objemu 1,4 litru. V segmentu kompaktních kombi je taková jednotka již spíše unikátem, naprostá většina konkurentů sází na přeplňování v základních verzích tříválcových motorů. Tipo do té doby, než přijde na trh zmodernizované provedení také s přeplňovaným litrovým tříválcem, ale zůstává věrné "klasice".

Jednotka to není kdovíjak silná a rychlá, má 70 kW a v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou zrychluje na 100 km/h za 12,6 vteřiny. Maximální rychlost 182 km/h pak doplňuje průměrná spotřeba papírově na úrovni 6,5 až 6,6 l / 100 km. Tříválce jsou alespoň na papíře úspornější. Samotné Tipo pak při délce 4,57 metru nabízí rozvor náprav s délkou 2,64 metru a kufr o objemu 550 litrů.

Výbava Pop Italia obsahuje základní důležité prvky jako manuální klimatizaci, rádio s šesti reproduktory, tempomat nebo kožený multifunkční volant. Pozbývá na druhou stranu bezpečnostní asistenty. Na přehled výbavy se podívejte do tabulky s nejdůležitějšími výbavovými prvky. Ta bude pro všechny modely v přehledu stejná, lze je tedy mezi sebou jednoduše porovnávat:

Fiat Tipo Kombi 1.4 Italia
Základní cena 339 900 Kč
Nouzové brzdění +7000 Kč (paket Safety)
Udržování v jízdním pruhu N
Tempomat S
Klimatizace S - manuální
Rádio S - 6 reproduktorů
Kožený volant S + multifunkční
Elektrická okna S - vpředu
Přední světlomety LED N
Střešní ližiny N
Litá kola +12 500 Kč (16 palců)

 

Právě se děje

Další zprávy