Levnější alternativa ke Škodě Karoq. Našli jsme nejdostupnější kompaktní SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2021 6:02
SUV jsou dnes prodejně suverénně nejoblíbenější kategorií nových aut. Automobilky chrlí stále nové modely a rozdíly mezi malými a kompaktními modely této třídy se tak postupně zmenšují. My jsme se podívali na nejlevnější modely, velikostně odpovídajících Škodě Karoq, tedy jednomu z nejprodávanějších aut v Česku. Jaká podobně velká auta seženete za méně než nový Karoq, stojící od 613 900 Kč?
Foto: Opel

Opel Grandland - od 569 990 Kč

Opel Grandland nedávno prošel omlazovací kúrou, která se podepsala především na vzhledu jeho přední části. Motorově však žádné výraznější změny neproběhly, a tak verze s cenou od akčních 569 990 korun stále vozí 96kW přeplňovanou zážehovou dvanáctistovku v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Poháněná jsou přední kola, čtyřkolkou je pouze vrcholný plug-in hybrid.

Výbava Grandland pak obsahuje varování před opuštěním jízdního pruhu, nouzové brzdění, dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio se sedmipalcovou obrazovkou, digitální budíky, diodová světla, automatické stěrače nebo 17palcová litá kola. Mezi nápravami má auto 2675 mm a v kufru vozí prostor pro 514 až 1652 litrů zavazadel.

Připomeňme, že skladové zásoby Opelu stále ukrývají i Grandland X, tedy verzi před modernizací, za ceníkových akčních 509 990 korun se stejnou tříválcovou dvanáctistovkou. 

 

Právě se děje

Další zprávy