Levnější alternativa ke Škodě Karoq. Našli jsme nejdostupnější kompaktní SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2021 6:02
SUV jsou dnes prodejně suverénně nejoblíbenější kategorií nových aut. Automobilky chrlí stále nové modely a rozdíly mezi malými a kompaktními modely této třídy se tak postupně zmenšují. My jsme se podívali na nejlevnější modely, velikostně odpovídajících Škodě Karoq, tedy jednomu z nejprodávanějších aut v Česku. Jaká podobně velká auta seženete za méně než nový Karoq, stojící od 613 900 Kč?
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross - od 579 650 Kč

Mitsubishi pomalu doprodává zásoby spalovací verze SUV Eclipse Cross, které jí zbyly před nástupem zmodernizované a výhradně plug-in hybridní varianty. Ceníkově takové auto vychází nejméně na akčních 579 650 korun. Pod kapotou pak má 120kW přeplňovanou zážehovou patnáctistovku s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem předních kol. Čtyřkolka je dostupná u vyšších výbav.

Výbava Invite obsahuje prvky jako varování před opuštěním jízdního pruhu, nouzové brzdění, automatická klimatizace, rádio s 6,1palcovou obrazovkou, parkovací kamera, vyhřívaná přední sedadla, střešní ližiny nebo 16palcová litá kola. Eclipse Cross má rozvor o délce 2670 mm a kufr s objemem 531 litrů.

 

Právě se děje

Další zprávy