Levnější alternativa ke Škodě Karoq. Našli jsme nejdostupnější kompaktní SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2021 6:02
SUV jsou dnes prodejně suverénně nejoblíbenější kategorií nových aut. Automobilky chrlí stále nové modely a rozdíly mezi malými a kompaktními modely této třídy se tak postupně zmenšují. My jsme se podívali na nejlevnější modely, velikostně odpovídajících Škodě Karoq, tedy jednomu z nejprodávanějších aut v Česku. Jaká podobně velká auta seženete za méně než nový Karoq, stojící od 613 900 Kč?
Foto: Nissan

Nissan Qashqai - od 584 000 Kč

Na český trh nedávno uvedené nové vydání Nissanu Qashqai se řadí mezi ta dostupnější kompaktní SUV. A to přesto, že začíná na 584 tisících korunách. Za tuto sumu má pod kapotou mildhybridní přeplňovanou třináctistovku s výkonem 103 kW, pohonem předních kol a manuální šestistupňovou převodovkou. Čtyřkolka se nabízí až u silnější motorizace.

Výbava Visia pak mimo jiné obsahuje adaptivní tempomat, hlídání mrtvého úhlu, nouzové brzdění, upozornění na opuštění jízdního pruhu, manuální klimatizaci, rádio, zadní parkovací senzory nebo přední obrysová diodová světla. Rozvor náprav je natažený na 2665 mm a kufr pojme 461 až 1593 litrů.

Závěrem dodejme, že ze skladových zásob se nabízí ještě starší generace se 103kW třináctistovkou a cenami od akčních 519 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy