Nejlevnější cesta k pohonu všech kol. Těchto deset modelů podzimní počasí nepřekvapí

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 9. 2022 6:02
Podzimní počasí opět naplno udeřilo a auta bez střechy začínají pomalu střídat modely s pohonem všech kol. Právě na kluzkém povrchu jejich vlastnosti vyniknou nejlépe. Jenomže podobně jako celý trh, i čtyřkolky rok od roku zdražují. Vidět je to i v následujícím přehledu nejlevnějších aut s pohonem všech kol na českém trhu.
Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross - 635 000 Kč

Malé SUV od Toyoty se jako jedno z mála ve svém segmentu nabízí i s pohonem obou náprav. Takový Yaris Cross ovšem startuje na 635 tisících korunách, což je o 20 tisíc korun více než loni v listopadu, kdy redakce Aktuálně.cz podobný přehled dělala naposledy. Prostor pod kapotou přitom i nadále vyplňuje hybridní patnáctistovka s výkonem 85 kW, která je kombinovaná s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem.

Nezměnila se ani nejnižší výbava, v níž je Yaris s pohonem obou náprav k dispozici, a sice minimálně druhý stupeň Comfort. Ten obsahuje mimo jiné nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, rádio s osmipalcovou obrazovkou, automatickou klimatizaci, couvací kameru nebo mlhovky.

 

Právě se děje

Další zprávy