Nejlepší ojetina letošního roku? Podle Britů Škoda Karoq s litrovým tříválcem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2022 6:02
Ačkoliv ceny spíše stagnují nebo mírně rostou, jsou ojetá auta stále populárnější. Jak ale najít nejvhodnější ojetinu? Existují různé žebříčky od pořadí dle spolehlivosti až po ztrátu hodnoty. Experti z britského magazínu Auto Express pak také každoročně vyhlašují seznam nejlepších ojetin roku. Letošní pořadí opanovala Škoda Karoq.
Foto: Škoda Auto

Nejlepší ojeté auto roku: Škoda Karoq

Britští řidiči i motorističtí novináři mají modely Škoda rádi. Dokazuje to množství různých ocenění včetně mnoha titulů "auto roku" dle řady magazínů, včetně třeba Top Gearu nebo Auto Expressu. Právě druhý zmiňovaný teď vyhlásil Škodu Karoq nejlepší ojetinou letošního roku. "Je to SUV, které nabízí něco pro každého: kvalitu, praktičnost, nízké provozní náklady nebo dobré jízdní vlastnosti," shrnují redaktoři časopisu.

Ten také vyzdvihuje vnitřní prostor, kvalitní materiály, pokročilou technologickou výbavu a určitý prémiový nádech, který v sobě Karoq má. Možná trochu s podivem se může zdát volba nejlepší motorizace, kterou je podle Britů základní benzinový litrový tříválec TSI s výkonem 85 kW. Především kvůli úspornosti a zároveň pružnosti. Chybu ale prý zájemce neudělá se žádným motorem, navíc existuje možnost zvolit u některých jednotek dvouspojkový automat DSG nebo pohon všech kol.

Karoq se zároveň stal i nejlepším kompaktním SUV, přičemž jeho předchůdce v podobě modelu Yeti skončil ve stejné kategorii desátý.

Na druhém místě celkového pořadí skončil loňský vítěz Citroën C3 Aircross, bodující praktičností, komfortem a netradičním designem. Třetí pak skončilo Volvo S90, které se dá sehnat za zajímavou cenu a nabízí za ni kvalitu, komfort, praktičnost a také minimalismus v interiéru.

V dalších slidech pak najdete výsledky v jednotlivých segmentech.

 

Právě se děje

Další zprávy