Nejlepší drifty budou k vidění o víkendu v Sosnové

Radek Pecák Radek Pecák
5. 7. 2010 0:00
auto

Dva roky museli tuzemští diváci čekat na další příležitost spatřit u nás nejlepší evropské driftery. O druhé červencové sobotě se však na závodním okruhu v Sosnové u České Lípy dočkají. Uskuteční se tu totiž mezinárodnímu závod DOTZ DRIFT BATTLE.

O poháry pro vítěze budou bojovat mimo jiných úřadující mistr evropské série King of the Europe Ádám Kerenyi v barvách Dotz Drift Teamu, Norbert Kováčik - vicemistr slovenské série, Standa Bezouška a Zdeněk Wertheim - mistr a vicemistr ČR v driftování, američan Jazz Williams, půvabná maďarská drifterka Nikolett Szántó a další mistři smyku.

Hlavnímu závodu budou předcházet tréninkové a kvalifikační jízdy. Areál autodromu bude otevřen pro veřejnost v 8.00 hod. - kvalifikační jízdy následují po slavnostním zahájení závodu od 10.30 hod. Účast v hlavním závodu  DOTZ DRIFT BATTLE si zajistí nejlepších 16 jezdců z kvalifikace, ve které porota zhodnotí souvislost, plynulost a velikost úhlu smyku automobilu, přesné projetí kolem kontrolních bodů, množství kouře od pneumatik i celkový dojem z výkonu jezdce.

Vyřazovací souboje začínají v 13.00 hod., kde jezdci startují po dvojicích společně (!) a jejich úkolem v jednotlivých jízdách je přesně zkopírovat jízdu vpředu jedoucího jezdce. Současně na něj mají vyvíjet tlak s cílem donutit ho k řidičské chybě. Jezdci, kteří prohrají tandem battle v prvním kole, v závodu už dál nepokračují. Ostatní se postupně utkají o první až osmé místo celkově.

Kromě jezdců a jejich výkoných driftovacích speciálů se diváci mohou těšit na vicemistra světa v beatboxu Petra Nasty Cerhu, k vidění bude vystoupení BASTA CHEERLEADERS (28násobné mistryně ČR v cheerleadingu). 

Vyvolení z řad diváků dostanou možnost svezení ve skutečném driftovacím speciálu pilotovaném jedním ze závodníků v ostré jízdě na závodní trati!

 

Právě se děje

Další zprávy