Lepší auta koupit nemůžete, tvrdí sami řidiči. Bodují Korejci, uspěla i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 6. 2022 6:02
Ačkoliv řada automobilek osekává počty výbavových stupňů nebo motorizací, samotných modelů je na trhu stále nepřeberné množství. Spoustu zájemců o nové auto tak napadne otázka, jak se v nabídce vlastně orientovat. Například britský magazín Auto Express každoročně vydává přehled nejlepších aut podle hodnocení samotných majitelů. I letos uspěl jeden z vozů Škoda, ještě více se ale dařilo Korejcům.
Foto: Škoda Auto

5. Škoda Kodiaq - 91,52 %

Pětici nejlépe hodnocených modelů otevírá Škoda Kodiaq, vyráběná od roku 2016 s loňským faceliftem, která si zopakovala loňské umístění v celkové první desítce (polepšila si o jednu příčku). Boduje především tradičními zbraněmi mladoboleslavských modelů: praktičností, vnitřním prostorem, spolehlivostí a kvalitou zpracování. Ostatně Kodiaq ovládl dílčí kategorie praktičnosti a prostornosti a také spolehlivosti a kvality zpracování. Dobře hodnocené jsou i vzhled karoserie i interiéru velkého SUV, viditelnost z vozu ven a bezpečnostní asistenční systémy. Za své peníze zkrátka majitel dostane hodně muziky.

Ale jsou i kategorie, kde Kodiaq ztrácí. Například motory, které nejsou na tak velké auto dostatečně silné, navíc mají také vyšší spotřebu. Výtky směřovaly i k převodovce.

 

Právě se děje

Další zprávy