Lepší auta koupit nemůžete, tvrdí sami řidiči. Bodují Korejci, uspěla i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 6. 2022 6:02
Ačkoliv řada automobilek osekává počty výbavových stupňů nebo motorizací, samotných modelů je na trhu stále nepřeberné množství. Spoustu zájemců o nové auto tak napadne otázka, jak se v nabídce vlastně orientovat. Například britský magazín Auto Express každoročně vydává přehled nejlepších aut podle hodnocení samotných majitelů. I letos uspěl jeden z vozů Škoda, ještě více se ale dařilo Korejcům.
Foto: Shutterstock

Driver Power magazínu Auto Express je každoročně největším průzkumem spokojenosti majitelů s novými auty minimálně ve Velké Británii. Týká se aut, která si účastníci koupili v posledních dvou letech. Ti hodnotí nejrůznější atributy svého vozu, například jízdní vlastnosti, projev motoru a převodovky, kvalitu zpracování, spolehlivost nebo funkčnost výbavy. Celkem se jedná o deset kategorií, z nichž se pak vypočítává celkové hodnocení daného modelu a podle něj pořadí v příslušném žebříčku. Ten je rozdělen na auta nová a ojetá.

Jak uvádějí zástupci časopisu, dohromady museli zanalyzovat asi 400 tisíc dat, z nichž tedy vyšlo pořadí 75 nejlepších nových aut, která si člověk ve Velké Británii může koupit. A protože jde vlastně o stejné automobily, jenž jsou v nabídce i v Česku, může mít podobný žebříček relevanci i pro některé české zájemce o nový vůz. V následujícím přehledu si tak můžete prohlédnout, která auta považují britští řidiči za ta vůbec nejlepší.

 

Právě se děje

Další zprávy