S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Výběr překvapí, boduje i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2020 6:02
Jaká auta se vyplatí hýčkat si v garáži? Na to hledá každým rokem odpověď britský magazín Auto Express ve svém rozsáhlém průzkumu přímo mezi majiteli jednotlivých vozů. Téměř vždy jde o přehlídku poměrně různorodých automobilů a jinak tomu není v letošním roce. Podívejte se na auta, která je dle britských řidičů nejlepší vlastnit. Nechybí ani dvě Škody.
Foto: Hyundai

9. Hyundai Ioniq - celkové skóre 91,61 %

Na devátém místě sedí Hyundai Ioniq, tedy hybridní, plug-in hybridní nebo plně elektrický liftback korejské automobilky. Ten se vyrábí od roku 2016 a v nedávné době podobně jako Superb prošel modernizací.

Majitelé mu přiřkli o dvě setiny procenta lepší hodnocení než Superbu. Vyzdvihují především hladké fungování převodovky v kombinaci s tichým, ale rychlým motorem. A je jedno, jestli je pod kapotou hybrid, plug-in hybrid, nebo čistý elektromotor. Chvály se dočkaly i nízké provozní náklady. Další plusové body získalo auto za fungování multimediálního systému, dle Britů dokonce neexistuje v rámci průzkumu auto s lepším propojením s chytrým telefonem. Majitelé si pochvalují rovněž množství bezpečnostních prvků.

Naopak lepší by podle majitelů mohla být kvalita zpracování karoserie, omezený je rovněž výhled ven ze sedadla řidiče. Závadu na autě nahlásilo 8,2 procenta majitelů, většinou souvisela s motorem, elektronikou nebo převodovkou.

Jak jezdí elektrická verze Hyundai Ioniq, čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy