S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Výběr překvapí, boduje i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2020 6:02
Jaká auta se vyplatí hýčkat si v garáži? Na to hledá každým rokem odpověď britský magazín Auto Express ve svém rozsáhlém průzkumu přímo mezi majiteli jednotlivých vozů. Téměř vždy jde o přehlídku poměrně různorodých automobilů a jinak tomu není v letošním roce. Podívejte se na auta, která je dle britských řidičů nejlepší vlastnit. Nechybí ani dvě Škody.
Foto: Škoda Auto

10. Škoda Superb - celkové skóre 91,59 %

Aktuální třetí generace Škody Superb se vyrábí od roku 2015 a v minulém roce se dočkala modernizace. Ta přinesla nejen změny vzhledu, ale vůbec poprvé také plug-in hybridní variantu.

Celkově vlajková loď mladoboleslavské automobilky dosáhla na skóre 91,59 procenta. Britové chválí provedení multimediálního systému, spolehlivost nebo nízké provozní náklady (nízká spotřeba, levný servis i rozumné ceny pojistek). Hlavní výhodou však zůstává praktičnost a prostornost vozu, ostatně Superb se stal nejlepším rodinným autem letošního ročníku průzkumu Driver Power. Výtku si odnesla přední sedadla, která by mohla být podle britských řidičů pohodlnější, a také jízdní vlastnosti (nikoliv ovšem komfort jízdy samotné).

Auto Express potom v hodnocení dodává, že podle řidičů dostává vlajková loď české automobilky svému jménu. Superb lze totiž přeložit jako výborný. Celkem 13,2 procenta majitelů, což je lehce pod průměrem, ale přes všechny superlativy nahlásilo nějaký problém. Ten ve většině případů souvisí s elektronikou.

Jak jezdí plug-in hybridní Superb, zjistíte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy