Nejkrásnější VW Passat už bez větrného jména. Je jen CC

Radek Pecák Radek Pecák
19. 3. 2012 7:06
Na nutnost zastavit a dát si kávu unaveného řidiče upozorní každý vyrobený Volkswagen CC
Foto: VW

Nejkrásnější Passat všech dob, neboli čtyřdveřové kupé, se od nynějška jmenuje jen Volkswagen CC. O jméno Passat přišel při faceliftu.

Ten samozřejmě upravil podobu přídě do nyní obvyklé linie značky a přidal řadu technických vychytávek.

Také se zapracovalo na odhlučnění interiéru. Například přidáním stříbrné fólie mezi vrstvy skla, a instalací řady těsnících materiálů pod karosérii.

Řada elektronických systémů je nyní ve standardu. Například monitorování stavu bdělosti řidiče (podle způsobu jízdy), což vyhodnocuje elektronika, dále systém Side Assist Plus kombinovatelný s funkcí Lane Assist. Vůz tedy nejenže upozorní řidiče na vůz v mrtvém úhlu a při nepozornosti udrží vůz bezpečně v jízdním pruhu, ale také varuje řidiče a dokonce samočinně vrací auto zpět do svého pruhu v okamžiku, kdy zjistí, že vedle jede jiný vůz.

Systém čtení značek spolupracuje i s dešťovým senzorem

CC také nyní umí číst dopravní značky a samočinně zacloňovat (mechanickou clonou) stále zapnutá dálková světla, pokud kamera rozezná přijíždějící protijedoucí vůz nebo přiblížení k jinému autu zezadu.

Cena Volkswagenu CC na českém trhu začíná na částce 709900 Kč. To je za verzi s motorem 1,8 TSI s manuální převodovkou. Nejlevnější dieselová varianta s motorem 2,0 TDi je jen o 22 tisíc korun dražší.

Ve výbavě posádka nalezne kola z lehkých slitin, elektronickou parkovací brzdu, dvouzónovou klimatizaci, kožený multifunkční volant a již zmíněné monitorování bdělosti řidiče.

 

Právě se děje

Další zprávy