Nejhorší silnice v Česku. Našli jsme čtrnáct pastí na řidiče

Nejhorší silnice v Česku. Našli jsme čtrnáct pastí na řidiče
1. Nedokonalé dopravní značení. Buď je informací pro řidiče na jednom místě příliš mnoho, nebo zase značky chybí úplně.
2. Mohutné stromy velmi blízko kraje vozovky.
3. Nelogická řešení. Řidič přijíždějící po silnici první třídy musí dávat přednost vozidlům na silnici nižší kategorie.
4. Špatný stav komunikace. Je příliš úzká a chybí na ní vodorovné dopravní značení.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák
13. 12. 2014 11:28
Fotoreportáž: Projeli jsme dva úseky silnice první třídy číslo 43, která je podle dlouhodobých statistik nejrizikovější v České republice.

Redaktor online deníku Aktuálně.cz projel nejhorší z hlavních silnic v České republice. Má číslo 43 a jako nejrizikovější vyšla z posledních statistik EuroRAP, které hodnotí dálnice a silnice první třídy za roky 2011 až 2013 podle takzvané relativní nehodovosti, tedy počtu vážných nehod na počet ujetých „vozokilometrů“.

Nejrizikovější úsek měří devět a půl kilometru. Začíná na hraničním přechodu Dolní Lipka - Boboszov a vede obcí Dolní Lipka, centrem města Králíky a končí v obci Červená voda na křižovatce se silnicí první třídy číslo 11.

Druhou nejrizikovější v Česku je podle statistiky EuroRAP také silnice číslo 43 – konkrétně úsek, který začíná zhruba deset kilometrů za Červenou Vodou. Třicetikilometrový úsek vede z hranic Pardubického a Olomouckého kraje přes Horní Heřmanice, Albrechtice, Lanškroun a Třebovice do Opatova. Končí kousek před Svitavami, kde se silnice číslo 43 kříží se silnicí první třídy číslo 35 z Moravské Třebové do Litomyšle.

Do fotogalerie se dostanete kliknutím na úvodní obrázek.

 

Právě se děje

Další zprávy