Nejdřív televize a PlayStation, teď auta? Firma Sony představila vlastní elektromobil

ČTK ČTK
7. 1. 2020 11:01
Na veletrhu elektroniky v Las Vegas japonská firma Sony představila elektromobil Vision S. Vlastní výrobu prý zatím neplánuje, jde o prototyp, na kterém chce představit své technologie.
Foto: Sony

Japonský elektronický a zábavní gigant Sony představil na veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas vlastní elektromobil. Prototyp s označením Vision S má demonstrovat možnosti využití senzorových a zábavních technologií podniku. Firma nicméně uvedla, že masovou výrobu ani komerční prodej zatím neplánuje, upozornila agentura Kjódó.

Elektromobil Vision S disponuje více než třemi desítkami senzorů k detekování objektů ve voze i mimo něj. Senzorové technologie dokážou například rozpoznávat osoby ve vozidle, což umožňuje ovládat zábavní systémy pomocí gest.

"Tento prototyp ztělesňuje náš příspěvek k budoucnosti mobility," uvedl při prezentaci elektromobilu šéf společnosti Sony Keničiró Jošida.

Prototyp Vision S je největším překvapením začátku veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas. Odborník na automobilový průmysl Pedro Pacheco z výzkumné společnosti Gartner ale v rozhovoru s agenturou DPA uvedl, že na posouzení vyhlídek Sony v automobilovém sektoru je zatím příliš brzy.

 

Právě se děje

Další zprávy