Nejdražší Peugeot v Česku míří proti německé prémii. Nová 508 může stát i milion

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 10. 2018 16:14
Osobní Peugeot s cenovou přes milion korun - bez příplatků. Pomineme-li luxusní verze velkých dodávek, tak na českém trhu od dob limuzíny 607 věc prakticky nevídaná. S příchodem nové generace řady 508 se však situace mění. Francouzi z poměrně nudného auta pro manažery dokázali udělat pohledného soupeře Volkswagenu Arteon či Audi A5 Sportback. Ruku v ruce s designovým posunem šla nahoru kvalita, výbava i cena. Základní verzi Peugeotu 508 tak pořídíte za nejméně 730 tisíc korun. Co nabízí ona i další verze, a jak si vůz stojí proti konkurenci se podívejte do galerie.

Na přehled všech liftbacků střední třídy se podívejte zde.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 Allure - od 850 tisíc korun

Druhý výbavový stupeň již nekoupíte s nejslabším turbodieselem, naopak přibyl ten nejsilnější. Cenově nejdostupnější je ale stejně benzinový motor za 850 tisíc korun. Diesel se 120 kW stojí o 20 tisíc víc, o 10 kW silnější nafta přijde na rovných 900 tisíc korun.

Výbava Allure nabízí navíc především 3D navigaci s desetipalcovou obrazovkou, dále přední parkovací senzory, USB porty pro zadní sedadla a 17palcová kola standardně pro všechny motorizace.

 

Právě se děje

Další zprávy