Nejdražší Peugeot v Česku míří proti německé prémii. Nová 508 může stát i milion

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 10. 2018 16:14
Osobní Peugeot s cenovou přes milion korun - bez příplatků. Pomineme-li luxusní verze velkých dodávek, tak na českém trhu od dob limuzíny 607 věc prakticky nevídaná. S příchodem nové generace řady 508 se však situace mění. Francouzi z poměrně nudného auta pro manažery dokázali udělat pohledného soupeře Volkswagenu Arteon či Audi A5 Sportback. Ruku v ruce s designovým posunem šla nahoru kvalita, výbava i cena. Základní verzi Peugeotu 508 tak pořídíte za nejméně 730 tisíc korun. Co nabízí ona i další verze, a jak si vůz stojí proti konkurenci se podívejte do galerie.

Na přehled všech liftbacků střední třídy se podívejte zde.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 Active - od 730 tisíc korun

Základní 508 začíná na částce 730 tisíc korun, přičemž jde o nejslabší naftu s manuální převodovka. Automat stojí dalších 60 tisíc korun a za silnější dvoulitr se připlácí rovných 100 tisíc. Benzinový motor stojí od 800 tisíc.

A co základní výbava Active nabízí? Nechybí nouzové brzdění, varování před blížící se překážkou, varování při opuštění jízdního pruhu, čtení dopravních značek upravujících rychlost, aktivní kapota nebo tempomat. Vedle toho má liftback také i-Cockpit s 12,3palcovými digitálními budíky a osmipalcovou obrazovkou rádia, kožený multifunkční volant, bezklíčkové startování, dvouzónovou automatickou klimatizaci, zadní parkovací senzory nebo 16- či 17palcová kola (podle motoru).

 

Právě se děje

Další zprávy