Nejdražší Peugeot v Česku míří proti německé prémii. Nová 508 může stát i milion

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 10. 2018 16:14
Osobní Peugeot s cenovou přes milion korun - bez příplatků. Pomineme-li luxusní verze velkých dodávek, tak na českém trhu od dob limuzíny 607 věc prakticky nevídaná. S příchodem nové generace řady 508 se však situace mění. Francouzi z poměrně nudného auta pro manažery dokázali udělat pohledného soupeře Volkswagenu Arteon či Audi A5 Sportback. Ruku v ruce s designovým posunem šla nahoru kvalita, výbava i cena. Základní verzi Peugeotu 508 tak pořídíte za nejméně 730 tisíc korun. Co nabízí ona i další verze, a jak si vůz stojí proti konkurenci se podívejte do galerie.

Na přehled všech liftbacků střední třídy se podívejte zde.

Nový Peugeot 508 se designově povedl a překvapivě dobře i jezdí, to jste se konec konců mohli dočíst i v našem nedávném testu. Zopakujme ale, že novinka již není sedan jako předchůdce, ale praktičtější liftback. Na délku má 4750 mm, z čehož 2793 mm ukrajuje rozvor náprav. To je výrazně méně než u předchůdce. Co se také změnilo, to je výška vozu. Ta je nyní jen 1403 mm, což atakuje i segment takzvaných čtyřdveřových kupé. Pokud bychom srovnali novinkou s ostatními liftbacky střední třídy, zjistíme, že je Peugeot prakticky nejmenší, alespoň co se délky a rozvoru týká. 

Základní objem kufru 487 litrů je také spíše průměrný, alespoň je ale mezigeneračně větší. Po sklopení sedadel je k dispozici 1537 litrů, což je v segmentu naopak hodnota z větších.

 

Právě se děje

Další zprávy