Nechoďte platit za tankování na kasu. Můžete to udělat přímo z auta

Eva Srpová Eva Srpová
14. 11. 2016 17:16
Potřebujete načerpat palivo, ale spěcháte? Nebo máte ve voze malé děti a nechcete je nechat bez dozoru? Nyní můžete platit za tankování pomocí digitální peněženky v mobilu. Není už potřeba dojít zaplatit po natankování na pokladnu.
Foto: Shell

Shell ve spolupráci s Mastercard spouští na českém trhu novinku, kterou zatím žádná jiná společnost se sítí čerpacích stanic v Česku nenabízí. Od 28. listopadu budete moci na všech pumpách značky Shell platit za pohonné hmoty mobilem. Celkem firma provozuje 178 stanic a služba nebude k dispozici pouze na 30 franšízových pobočkách.  

Platba digitální peněženkou je užitečná ve chvílích, kdy je na pokladně fronta.
Platba digitální peněženkou je užitečná ve chvílích, kdy je na pokladně fronta. | Foto: Eva Srpová

Není třeba chodit na pokladnu, čímž se tankování urychlí. Platbu zvládnete pohodlně přímo z auta. Službu podle českého zastoupení ocení také rodiče, kteří nechtějí nechávat děti v autě bez dozoru během doby, co musí odběhnout na kasu.

Stačí si stáhnout do mobilního zařízení s operačním systémem Android nebo iOS digitální peněženku Masterpass. V aplikaci zadáte příkaz platby. U každého tankovacího stojanu se nachází tabulka s QR kódem, na kterou namíříte fotoaparát v mobilu a poté zadáte číslo stojanu a částku, za kterou chcete natankovat. Pokud máte v plánu načerpat plnou nádrž, stačí zadat finanční strop (např. 5000 Kč), po natankování se vám odečte jen ta částka, za kterou jste skutečně natankovali. 

A protože celkem na 150 čerpacích stanicích značky Shell funguje bezplatná obsluha, můžete ji požádat, aby vám sama natankovala. Není tedy třeba během čerpání pohonných hmot vystupovat z vozu, a to ani při tankování, ani kvůli placení.

Účet za tankování vám chodí přímo na email, body na věrnostní kartu se rovněž automaticky přičítají.
Účet za tankování vám chodí přímo na email, body na věrnostní kartu se rovněž automaticky přičítají. | Foto: Shell
Online platba pomocí QR kódů je rychlá a snadná. Výhodou je, že ji realizujete přímo v autě.
Online platba pomocí QR kódů je rychlá a snadná. Výhodou je, že ji realizujete přímo v autě. | Foto: Shell

Aplikace digitální peněženky Masterpass funguje na českém trhu od loňského podzimu a v současnosti ji využívá asi 100 000 Čechů. Na základě průzkumu, který pro Shell vypracovala agentura STEM/MARK, 39 % tuzemských řidičů využívá při platbě za palivo kreditní nebo debetní kartu a platit přímo z mobilu prostřednictvím digitální karty by si přálo 44 % řidičů.

Česká republika je teprve druhou zemí, kde společnost Shell zavádí službu hrazení paliva digitální peněženkou, první byla Velká Británie. Brzy se má zavést v dalších evropských státech, takže tento komfortní způsob placení bude možné využívat i na čerpacích stanicích Shell v zahraničí.

 

Právě se děje

Další zprávy