Náraz mezi popelnice nebo převrácený kamion s krávami. Nehody pod vlivem alkoholu bývají kuriózní

Tato Felicia nabourala do sloupu poté, co se její řidič snažil vyhnout autu, které vjelo do protisměru. Řídila ho osoba, u které byl prokázán alkohol v dechu.
V obci Jablůnka vyrazil letos v červnu na rande devatenáctiletý mladík v červené Felicii, spolujezdkyni bylo 17 let. Řidič nezvládl zatáčku a narazil do přístřešku na popelnice. Nadýchal téměř dvě promile.
8. 7. 2017 řidič Renaultu Kangoo najel v Ostravě na tramvajový pás, poté na tramvajový ostrůvek, kde stáli cestující, a pak zpět na pás, přes který namířil na ostrůvek v opačném směru. Střídavě jel dál po chodníku nebo mimo vozovku, a to navzdory svléknuté pneumatice. Jízdu skončil v zábradlí. Dechová zkouška vykázala hodnotu přes 2,5 promile.
Z mostu u sokolovské chemičky spadl opilý řidič se svým Volkswagenem těsně vedle řeky Ohře.
Nehoda se stala 28. 6. 2017 a v autě cestovaly tři osoby.
Foto: Týdeník Policie
Eva Srpová Eva Srpová
11. 7. 2017 6:47
Že řidiči, kteří před jízdou pili alkohol, mají při nehodě štěstí a nic se jim nestává, je pověra, alespoň to si myslí primářka oddělení závislostí v Psychiatrické nemocnici Bohnice Hana Karbanová. Jejich nehody však bývají často velmi kuriózní. Vybrali jsme galerii těch nejzajímavějších, které se v poslední době v Česku staly.

"Pokud existuje studie, která by prokázala, že lidé, kteří řídili pod vlivem alkoholu, se při nehodě zraní nebo dokonce zemřou méně často než řidiči, kteří nepili, já jsem o ní nikdy neslyšela," říká primářka oddělení léčby závislostí v Psychiatrické nemocnici Bohnice Hana Karbanová.

Zároveň však potvrzuje, že názor, že opilí řidiči mají větší štěstí, je mezi lidmi hojně rozšířený. Podle statistik nehodovosti z loňského roku ale můžeme vidět, že při nehodě způsobené řidičem, který pil alkohol, umírá v Česku více lidí.

V loňském roce bylo evidováno 4373 nehod, při kterých byl u viníka prokázán vliv alkoholu a došlo při nich k usmrcení 52 osob. To znamená, že při každé 84. nehodě, kdy viník pil, zemřel člověk.

Za celý loňský rok došlo k 98 864 nehodám a celkově při nich zemřelo 545 osob, takže při každé 181. nehodě zemřel člověk. V tomto celkovém součtu jsou přitom zahrnuty i nehody pod vlivem alkoholu i drog.

Je však pravdou, že některé drobné nehody, které způsobili řidiči, jenž pili alkohol, jsou skutečně kuriózní. Dokazují to články s informacemi a fotografiemi pořízenými během zásahů u automobilových nehod, které pravidelně zveřejňuje Týdeník Policie.

Pokud bylo u řidiče prokázáno dechovou zkouškou, že při řízení byl pod vlivem alkoholu, u článků se tento fakt vždy publikuje. Vybíráme kuriózní nehody, které se staly v posledních měsících. Podívejte se do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy