Nádrž benzinu zlevní o stovku. Vrací se únorové ceny

Radek Pecák Radek Pecák
11. 6. 2012 13:10
Za minulý týden zlevnila cena nafty i benzinu v Česku o další dvacetník
Foto: Reuters

Praha - Po sérii špatných zpráv o cenách pohonných hmot přicházejí v posledních týdnech o trochu více pozitivní. Natankování jedné nádrže o velikosti 50 litrů je nyní zhruba o 70 korun levnější než v dubnu.

Ceny se pomalu vracejí na únorovou úroveň, kdy byly zhruba o stovku na nádrž nižší než v dubnu. Zlevňování má totiž podle analytiků pokračovat i v dalších dnech, zejména díky nižším cenám ropy a v poslední době i díky posilující koruně. 

Litr benzinu Natural 95 zlevnil za poslední týden v průměru o dvacetník, nyní se prodává průměrně za 36,47 koruny. Smazal už tak většinu ze zdražení, k němuž došlo mezi únorem a dubnem - tehdy cena stoupla z necelých 36 na téměř 38 korun.

Vyplývá to z nejnovějších statistik společnosti CCS, která vývoj cen sleduje dlouhodobě.

Nafta zlevňuje už od března

Nafta sice letos nepodléhala tak silným výkyvům, přesto je nyní její cena zhruba o korunu a dvacet haléřů nižší než v březnu, kdy stála nejvíce. V minulém týdnu zlevnila stejně jako benzin o 22 haléřů na průměrnou cenu 35,74 koruny za litr.

Nejdražší byl v neděli Natural 95 v Jihomoravském kraji, i tam však cena klesla o 21 haléřů na 37,31 Kč/l. Následovala Praha s cenou 37,09 Kč/l. V Moravskoslezském kraji platili motoristé 36,90 Kč/l.

Nejlevnější benzin byl za 35,67 Kč/l v Ústeckém kraji. V Jihočeském kraji stál benzin 35,82 Kč/l.

Nafta byla stejně jako benzin nejdražší v Jihomoravském kraji, litr se prodával za 36,76 koruny. Následoval Moravskoslezský kraj s cenou 36,38 Kč/l. V Praze stála nafta 36,30 Kč/l.

Nejlevnější nafta se dala koupit za 35,06 Kč/l v Plzeňském kraji. V Jihočeském kraji platili řidiči 35,12 Kč/l.

--------------------------------------------------------------------------------

Která čerpací stanice má levný benzín?

 

Právě se děje

Další zprávy