Fabia ve videu ukazuje interiér, který přitom na fotkách tají. Facelift poznají spíš jen znalci

Eva Srpová Eva Srpová
10. 2. 2018 13:28
Fabia prochází faceliftem. Škoda zveřejnila fotografie a první video. Zatímco na čtyřech oficiálních fotkách je jen pohled zvenčí u hatchbacku a kombíku, ve videu se na obrazovce monitoru ukáže modernizovaná přístrojová deska. Že ale jde o faceliftovanou verzi, poznají jen opravdoví znalci Fabií, změny jsou minimální.
Ve videu je vidět, jaký Fabia bude mít interiér. | Video: Škoda Auto

O faceliftu Fabie jsme psali tady. Dostala LED přední světlomety i diodové zadní svítilny. Bude mít větší multimediální displej a rozšíří se jí nabídka bezpečnostních asistentů. 

Zvládne hlídat objekty v mrtvém úhlu a dokáže automaticky přepínat mezi dálkovými a potkávacími světlomety. A navigace umí propočítat trasu s ohledem na dopravní situaci v reálném čase.

Škoda zveřejnila zatím jen čtyři oficiální fotografie, a to pouze exteriéru. Ve videu odhaluje i to, jak vypadá přístrojová deska.

Vedle kosmetických úprav je nejzásadnější to, že už se nebude nabízet s dieselovým motorem, k dispozici jsou pouze benzinové tříválce o objemu 1,0 litru. Prý se s naftovým motorem neprodávala.

Proč se tak stalo, nám vysvětlil PR manažer značky Vítězslav Pelc v tomto článku.

V Česku si Fabii 1.4 TDI v roce 2017 koupilo méně než 10 procent zákazníků. Podle statistik Svazu dovozců automobilů se vloni prodalo 21 260 aut, pro Česko se tedy vyrobilo zhruba 2000 naftových Fabií. A třeba ve Švédsku nebo ve Slovinsku si naftovou Fabii koupilo jen asi jedno procento zákazníků. O diesel, konkrétně 1.6 TDI, přijde i model Rapid.

 

Právě se děje

Další zprávy