Na trh přichází další auto ze Slovenska: Kia pro_cee´d

Radek Pecák Radek Pecák
15. 3. 2013 7:28
Auto je o čtyři centimetry nižší než pětidveřový cee´d
Foto: Kia

Také Kia, podobně jako sesterská značka Hyundai začne prodávat svůj model nižší střední třídy v třetí karosářské variantě. Ze žilinské továrny Kia Motors už vyjíždějí třídveřové modely  Pro_cee'd. Ze všech tří variant modelu Cee´d (v nabídce je ještě pětidveřový hatchback a kombi), je právě novinka tím nejsportovnějším vozem. 

Nový Pro_cee'd dostane stejné motory, převodovky a podvozek jako pětidveřový cee'd a kombi cee'd SW. Přestože má nový Pro_cee'd stejnou celkovou délku (4310 mm), šířku (1780 mm) a rozvor (2650 mm) jako pětidveřový model, jeho vzhled je výrazně odlišen. "Nejedná se o pouhou mutaci pětidveřového modelu, ale o zcela nové a sportovní pojetí třídveřového kupé," zdůrazňuje Kia v tiskové zprávě.

V porovnání s pětidveřovým hatchbackem je linie střechy nového modelu pro_cee'd  o 40 mm níže, střední sloupek B je posunut dozadu o 220 mm, nový je tvar boků karoserie, stejně jako boční okna, sloupky C, zadní výklopné dveře, zadní svítilny a zadní nárazník.

Takto vypadala minulá generace vozu
Takto vypadala minulá generace vozu | Foto: Kia

Do výbavy se dostanou například kůží čalouněná sedadla a kůží obšitý volant, ozdobné obložení přístrojové desky a středové konzoly s černým klavírním lakem, sportovní hliníkové pedály, vyhřívaný volant, zadní parkovací kamera, startovací tlačítko a bezklíčový vstup či přístrojový panel Supervision s TFT displejem.

Jde o druhou generaci

Kia Pro_cee´d je nyní v nabídce již ve druhé generaci. Tu první si v Evropě koupilo 55 000 zákazníků, přičemž v Česku 800.  V České republice tvořil prodej předchozí generace přibližně 4% z celkového objemu.

„Nový pro_cee´d je další ukázkou kvalitního designu, který zdobí nové produkty Kia. Kromě toho, že vypadá přitažlivě ze všech stran, nabízí i další typický atribut značky, a to vysokou kvalitu, deklarovanou 7letou zárukou, komentuje Vít Pěkný, generální ředitel, a dodává: „Jsme pyšní, že se tento vůz vyrábí ve střední Evropě, v nejmodernějším závodě Kia ve slovenské Žilině.

Novinka startuje na částce 269 980 Kč.

Nový pro_cee'd bude ještě v polovině roku doplněn o modely Kia pro_cee'd GT a cee'd GT, které nabídnou výkon přes dvě stě koňských sil a stanou se tak  historicky nejsportovněji zaměřenými vozy značky Kia.

 

Právě se děje

Další zprávy