Na novou Škodu Karoq se v určitých verzích čeká až rok. Lze si však vybrat i ze skladových zásob

ČTK ČTK
31. 1. 2018 16:19
Zájemci o nové SUV Škoda Karoq si na nový vůz počkají déle než na jiný model této značky. Podle mluvčí automobilky Škoda Auto Kamily Biddle jsou delší čekací lhůty způsobené zvýšenou poptávkou. Pokud si objednáte verzi s naftovými motory 1.6 TDI a 2.0 TDI, bude nejkratší dodací lhůta na Karoq aktuálně 18 týdnů, v případě benzinového motoru 1.5 TSI se však můžete vysněného vozidla dočkat až za rok.
Nové SUV Škoda Karoq na výrobní lince závodu v Kvasinách
Nové SUV Škoda Karoq na výrobní lince závodu v Kvasinách | Foto: Škoda Auto

Aktuální dodací lhůty ostatních modelů značky Škoda se pohybují v rozmezí sedm až 15 týdnů. Nejžádanější variantou modelu Karoq je verze se zážehovým agregátem 1,5 TSI o výkonu 110 kW ve výbavovém stupni Style s automatickou převodovkou DSG.

Podle některých autorizovaných dealerů značky však může být dodací lhůta Karoqu právě s benzinovou motorizací 1,5 TSI až 12 měsíců. "Dodací lhůta je individuální v závislosti na konkrétní konfiguraci vozu a jednotlivých prvků mimořádné výbavy. Konkrétní číslo potvrdit nemohu," řekla Biddle. Obecně platí, že dodací lhůty jsou nejdelší u modelů, o které je největší zájem.

Škoda Auto se snaží vysoký zájem o Karoq pokrýt řadou opatření. Výroby byla například rozšířena z továrny v Kvasinách na Rychnovsku také do mladoboleslavského závodu. "V průběhu roku díky tomu očekáváme stabilizaci dodacích termínů, i když poptávka je stále velmi vysoká," uvedla Biddle.

Automobilka prodává z 90 procent vozy vyrobené a vybavené podle individuálních konfigurací jednotlivých zákazníků. K tomu však k dispozici také skladové vozy, které ale tvoří jen desetinu prodejů.

Závod v Kvasinách zahájil výrobu nového kompaktního SUV koncem července 2017. Karoq se pak začal oficiálně prodávat 18. října, do té doby firma obdržela přes 3500 předobjednávek. V loňském roce Škoda dodala již 6300 těchto vozů.

Karoq nahradil na trhu model Yeti. Proti němu je o 16 centimetrů delší (celkem 4,38 m) a má o 106 litrů větší zavazadlový prostor (521 l). Aktuálně jsou k dispozici dvě naftové a dvě benzinové motorizace a zájemci si mohou vybírat ze dvou stupňů výbavy Ambition a Style.

Nejlevnější varianta s tříválcem 1.0 TSI o výkonu 85 kW stojí ve výbavě Ambiente 529 900 korun, v budoucnu bude dodávána ještě levnější varianta s výbavou Active. Nejžádanější varianta 1.5 TSI (110 kW) s pohonem předních kol a automatickou převodovkou DSG ve výbavě Style stojí podle platného ceníku 679 900 korun. Na kompletní ceník Škody Karoq se podívejte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy