Nissan přiveze pohár pro vítěze Ligy mistrů v elektromobilu

Radek Pecák Radek Pecák
29. 5. 2015 16:31
Trofej pro vítěze nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže přiveze na stadion v Berlíně elektrická dodávka NV 200.
Tento cenný pohár se dopraví na finále bez vypuštěných emisí CO2.
Tento cenný pohár se dopraví na finále bez vypuštěných emisí CO2. | Foto: UEFA

Především elektromobily hodlá japonská automobilka Nissan prezentovat během finále fotbalové Ligy mistrů UEFA, které se bude hrát příští sobotu v Berlíně.

Nissan, který je oficiální partnerskou automobilkou Ligy mistrů UEFA a zároveň výrobcem nejprodávanějšího elektromobilu na světě, dodá asociaci UEFA a přidruženým sponzorům více než 100 čistě elektrických vozů. Ty poslouží k přepravě hostů a oficiálních představitelů během příprav berlínského finále.

V rámci další podpory této akce zajistí Nissan instalaci 129 nabíjecích stanic pro elektromobily v okolí mezinárodního berlínského letiště Tegel, dále u řady berlínských hotelů a poblíž Olympijského stadionu. Několik z nich už trvale zůstane městu.

Trofej bude převážet speciálně zkonstruovaný stoprocentní elektromobil Nissan e-NV200. Energii potřebnou k jejímu převozu vyprodukují fanoušci na speciální instalaci při Festivalu Ligy Mistrů

Nissan je oficiálním sponzorem Superpoháru UEFA a Ligy mistrů UEFA se smlouvou na sezony 2014/2015 až 2017/2018.

Před ním byla jedním z hlavních sponzorů značka Ford.

 

Právě se děje

Další zprávy