Foto: Obří výstava obytných aut je plná novinek, přibývá těch, které umí nabít auto

Foto: Obří výstava obytných aut je plná novinek, přibývá těch, které umí nabít auto
Že stavitelé obytných aut jen nemontují nástavby na podvozky Fiatu Ducato, dokazuje prototyp Knaus E.Power Drive. Ano, mechanický základ tvoří populární italská dodávka, ale pohonné ústrojí vyvíjí firma se specialisty společnosti HWA z Affalterbachu.
Upravený obytný vůz má dva elektromotory a baterii s kapacitou 35 kWh, která se dá dobít za tři hodiny. Je jasné, že něco podobného by pro cestu na dovolenou nestačilo, a kvůli tomu je tu ještě spalovací Wankelův motor, který umí v případě potřeby elektřinu vyrobit.
Podle zástupců výrobce umí obytné auto jet asi 90 minut čistě bezemisně třeba na výletě do centra města. Díky Wankelu ale zvládá ujet až 600 km, aby se s ním dalo dojet do Chorvatska.
Díky baterii navíc vůz může fungovat až pět dní bez připojení k externímu zdroji elektrické energie.
Foto: Caravan Salon Düsseldorf
Martin Přibyl Martin Přibyl
2. 9. 2021 6:01
Místo v hotelu dovolená ve vlastním. Pandemie koronaviru umocnila zájem lidí o obytná auta a přívěsy. Výrobci si mnou ruce a na výstavě Caravan Salon v německém Düsseldorfu vystavují, co mohou nabídnout. Oproti dřívějším ročníkům zabrali o tři čtvrtiny větší plochu. Caravan Salon 2021 probíhá v Německu do neděle pátého září. Podívejte se, co je na místě k vidění.
 

Právě se děje

Další zprávy