Do Prahy míří tisíc aut. Motor show Legendy láká i na Bugatti českého miliardáře

Bugatti Chiron Sport českého miliardáře Radima Passera patří k hlavním lákadlům letošních Legend.
Ačkoliv jsou letošním hlavním tématem americké vozy, největší lákadlo představuje Bugatti Chiron Sport. Oproti klasickému Chironu je verze Sport lehčí a dosahuje rychlosti až 420 km/h. Vůz s výrobním číslem 02 patří českému miliardáři Radimu Passerovi, který jej na výstavu zapůjčil.
Stejný člověk pak na Legendy zapůjčil i své Bugatti Veyron, tedy přímého předchůdce Chironu. I ten dosahoval rychlosti přes 400 km/h a patřil k nejrychlejším autům této planety. Dohromady spolu s Chironem Sport mají obě auta hodnotu přes 100 milionů korun.
Passerův Veyron by však v Holešovicích neměl být osamocen. Stejný typ vozu má i podnikatel Richard Chlad. Na Legendách by tak měly být Veyrony rovnou dva.
Vedle této trojice moderních Bugatti bude k vidění i několik historických kousků. O jaké přesně půjde zatím organizátoři nespecifikovali, francouzská automobilka každopádně oslavuje letos 110 let od svého založení a v Holešovicích bude na toto výročí několikrát vzpomenuto. Na snímku je Type 41 Royale Coupé Napoléon.
Foto: Bugatti
Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 5. 2019 6:02
Motoristická slavnost Legendy si v kalendáři automobilových nadšenců získala své pevné místo. Loňským přesunem z Bohnic na holešovické výstaviště, kde se bude akce odehrávat i letos, sice výstava přišla o komorní a noblesní atmosféru, na druhou stranu je akce lépe dostupná a již loni se na ní ukázalo větší množství automobilů. Na co chce lákat návštěvníky letošní šestý ročník, se podívejte do galerie.

Ačkoliv se loni Legendy konaly na začátku června, letos se organizátoři rozhodli přesunout dobu konání už na polovinu května. V Holešovicích budou tedy vozy k vidění od pátku 17. do neděle 19. května. Stejně jako loni, i letos bude hlavní nádvoří výstaviště patřit jedinému tématu. Půjde o americká auta všeho druhu. Pořadatelé slibují jak muscle cars ze 60. let, tak i velká nákladní vozidla.

Další část výstavy bude přímo v Průmyslovém paláci. "Pravé křídlo, které bude Pavilonem elegance, jsme zasvětili více jak padesátce nejúžasnějších automobilů slavnosti všech ročníků výroby. Prostřední část paláce bude Pavilonem rychlosti, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout pětadvacítku aktuálních hypersportů z celého světa," slibuje ředitel slavnosti Lubor Kos. Oproti loňskému roku bude nově zpřístupněno levé křídlo paláce, kam organizátoři umístili odpočinkovou zónu, například s herními simulátory.

Ve spodní části areálu pak budou, stejně jako v loňském roce, kluby a vystavovatelé nových automobilů. Celkem má být k vidění přes 1000 automobilů. Vstupné na místě stojí 490 korun pro dospělého a 250 korun pro tělesně postižené s doprovodem nebo dítě s výškou nad 150 cm. Menší děti mají v doprovodu dospělého vstup zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy