Na český trh míří nové Toledo. I s novým logem

Tomáš Rybecký
14. 11. 2013 13:00
Seat Toledo pro modelový rok 2014 přichází s více motory i lepší výbavou.
Foto: Seat

Seat uvádí na český trh nové Toledo pro modelový rok 2014. Změny se dotkly nabídky motorů, podvozku, designu i výbavy. První vůz Seat vyráběný v ČR bude k dostání od 269 900 Kč.

Jedním z nových prvků Toleda 2014 je nové logo SEAT, představené na novém Leonu. Zásadní změnou prošel také podvozek, který nabízí komfortnější jízdu a citlivější řízení. Použity byly optimalizované tlumiče a nový elektromechanický posilovač řízení, který nahradil dosavadní elektrohydraulickou jednotku, kterou překonává citlivostí a přesností a proměnlivým účinkem v závislosti na rychlosti jízdy.

V nabídce motorů pro nové Toledo jsou čtyři zážehové a dva vznětové motory. Díky zavedení motoru 1.6 TDI o výkonu 90 k je nyní možné pořídit turbodieselové Toledo již od 391 900 Kč. Nový motor poskytuje točivý moment 230 N.m v širokém rozpětí otáček od 1500 do 2500 min-1. Průměrná spotřeba paliva činí 4,4 l/100 km. Vedle varianty s pětistupňovou mechanickou převodovkou je k dispozici i se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Foto: Seat

Model s výbavou Basis a motorem 1.2 lze pořídit stejně jako dosud již za 269 900 Kč, přičemž tuto cenu nezmění ani akční paket Basis, který zahrnuje klimatizaci a rádio SEAT Soundsystem 1.3 se vstupem AUX-in a 4 reproduktory. Výbavu linie Reference lze zdarma rozšířit volbou paketu Reference, jehož součástí jsou 16" kola z lehké slitiny, paket Komfort (tempomat, přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel), rádio SEAT Sound systém 2.1 (vstupy AUX-in/USB, ovládání na volantu, 6 reproduktorů), handsfree Bluetooth s hlasovým ovládáním, palubní počítač High, zadní kotoučové brzdy a tmavá okna od B sloupku.

Za příplatek 10 000 Kč je k dispozici navigace SEAT Media system 2.2 s dotykovým displejem a hlasovým ovládáním, digitální příjem rádia, handsfree Bluetooth, 6 reproduktorů a vstup USB. Dále asistent rozjezdu do kopce, kontrola tlaku v pneumatikách, zadní parkovací senzory, stěrač zadního okna a paket Winter s vyhřívanými předními sedadly a vyhřívanými tryskami ostřikovačů.

 

Právě se děje

Další zprávy