Ford Mustang jako konkurent Škody nebo Hyundai. Které elektrické SUV je levnější?

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 6. 2021 6:02
Ford zveřejnil český ceník Mustangu Mach-E. S legendárním muscle carem má společné jméno a několik designových detailů, jinak je to ale zcela jiné auto. A tak najednou i Mustangu můžou zatápět Škoda, Hyundai nebo VW. Všechny tyto značky totiž, podobně jako Ford, nabízejí rodinné elektrické SUV. Jak si Mustang vede proti Enyaqu iV a dalším, se dozvíte v galerii.

Ford Mustang Mach-E - od 1 299 900 Kč

Ford Mustang Mach-E má s běžným Mustangem společné prakticky jen jméno, logo a několik designových elementů. Přesto by mohlo jít o prodejní hit, čemuž napovídají i letošní čísla vyrobených kusů, v nichž elektrická verze zatím těsně předstihla spalovací kupé a kabriolet. Na českém trhu, kam nedávno auto vstoupilo, ale čeká celá řada konkurentů - Volkswagen ID.4, Hyundai Ioniq 5 a samozřejmě Škoda Enyaq iV. A to jsme pořád v neprémiové části trhu.

V Česku je elektrické SUV možné koupit ve dvou výbavách, které se liší podle poháněné nápravy. Klasická zadokolka začíná na 1 299 900 korunách s elektromotorem o výkonu 198 kW a využitelnou kapacitou baterie 68 kWh. Čtyřkolka se stejným výkonem i baterií stojí o 200 tisíc korun více. Existují i silnější varianty, jejichž baterka má využitelných 88 kWh.

Výbava verze s pohonem zadních kol obsahuje 10,2palcové budíky, obrovskou 15,5palcovou centrální dotykovou obrazovku systému SYNC 4A s navigací, automatickou dvouzónovou klimatizaci, plnou paletu asistentů včetně hlídání mrtvého úhlu a adaptivního tempomatu, bezdrátové dobíjení telefonů, odemykání pomocí telefonu, diodová přední světla nebo 18palcová litá kola.

Čtyřkolka nad rámec toho nabízí ještě řadu vizuálních doplňků, 19palcová litá kola, elektrická přední sedadla, adaptivní diodová světla vpředu, akustickou fólii skel předních dveří nebo falešný dekor z uhlíkových vláken v interiéru. Vedle metalízy existují už jen dva další příplatky - sada Technology (elektrické víko kufru, panoramatická kamera, samočinné parkování a lepší audio) a Technology Plus (navíc ještě panoramatická střecha nebo elektrická přední sedadla).

Důležité je také zmínit, že auto bude možné koupit jen přes internet. U dealera si jej vyzkoušíte i vyzvednete, ale samotnou objednávku bude potřeba udělat on-line. A přestože automobilka má na svých stránkách ceník už dnes, složit objednávku bude možné až na přelomu letošního a příštího roku. Celý test vozu najdete zde.

Ceník - Ford Mustang Mach-E

Mach-E Mach-E AWD
198 kW / 68 kWh 1 299 900 Kč 1 499 900 Kč
216 kW / 88 kWh 1 499 900 Kč ----------
258 kW / 88 kWh ---------- 1 699 900 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy