Modernizovaný Passat řídí sám i ve 210 km/h. Ale stejně pozná, když nedržíte volant

Martin Frei Martin Frei
8. 10. 2019 6:02
Do Čech dorazila nejnovější verze Volkswagenu Passat. V karoserii, kterou známe od podzimu 2014, se už na jaře objevily nové motory pro přísnější emisní normu. Teď přichází povinná kosmetická kúra, ale také výkonnější světlomety, rozšířené digitální funkce a chytřejší asistenční systémy.

Tohle auto je v automobilovém světě synonymem serióznosti, pro někoho možná také anonymity a splynutí s davem. Projet městem a nepotkat Passata je téměř nemožné. Na jarním autosalonu v Ženevě se představil facelift, který je - jak jinak - docela nenápadný. Volkswagen nedělá na povrchu velké změny, protože co funguje, se nemá měnit. Uvnitř se ale objevuje řada zajímavých novinek.

Foto: Volkswagen

Vždy připojen

Třetí generace komunikačního systému Volkswagen MIB je trvale připojena k internetu prostřednictvím samostatné SIM karty. Datové služby platí výrobce vozu. Jednak kvůli službě samočinného tísňového volání e-Call, které samočinně přivolá pomoc po něhodě, ale i pro živou navigaci nebo internetové služby. V Passatu můžete samozřejmě z internetu poslouchat i hudbu a pouštět filmy, pak už ovšem data platíte ze svého. Mobilní telefon lze dobíjet buď bezdrátově nebo kabelem, nově již s konektorem USB-C.

 

Právě se děje

Další zprávy