Modernizovaná Škoda Superb na prvním videu. Poprvé přijde v "terénní" verzi Scout

Martin Přibyl Martin Přibyl
20. 5. 2019 10:35
Do představení modernizované verze Škody Superb zbývá jen několik dní. Oficiálně k němu má dojít již tento čtvrtek. Automobilka dnes vydala první video, které na inovovanou vlajkovou loď láká.
Modernizovaná Škoda Superb na prvním videu. Poprvé přijde v "terénní" verzi Scout | Video: Škoda Auto

A podle svého zvyku také Škoda postupně servíruje informace o novinkách, které s sebou facelift přinese. Již jsme tedy věděli o tom, že Superb bude poprvé možno objednat v plug-in hybridní verzi do zásuvky, která má mít celkový výkon okolo 160 kilowattů a dojezd čistě na elektřinu asi 70 km.

Novinkou mají být také Matrix LED světlomety. Jedná se o světla, která jsou tvořena maticí diod. Ty lze selektivně rozsvěcet nebo zhasínat, a vytvořit tak neoslňující stálé dálkové světlo. Již nějakou dobu podobné řešení nabízí třeba Audi, mezi "lidovějšími" značkami Opel nebo Ford.

Škoda také poprvé v historii nabídne Superb v oplastované terénní verzi Scout, kterou již ve dvou generacích má v portfoliu u menší Octavie. Počítáme, že se tentokrát bude jednat o důkladnější úpravu, než byl Superb Outdoor, který se nabízel v případě druhé generace škodovácké vlajkové lodi. Jednalo se tehdy o vzhledový paket s ochrannými plasty, za zvýšený podvozek se muselo připlácet zvlášť.

Z designových změn je asi největším rozdílem nová záď, která uprostřed ponese velký název automobilky. Kromě toho jsou patrné i nižší a subtilnější přední mlhovky a zadní blinkry jsou animované, stejně jako u modelu Scala.

Kromě Superbu má Škoda ve čtvrtek v Bratislavě představit rovněž elektrickou variantu minivozu Citigo, u níž slibuje dojezd na jedno nabití 300 kilometrů.

 

Právě se děje

Další zprávy