Modernizovaná Škoda Fabia se začne vyrábět v srpnu, na trh půjde v září. Ale už bez naftového motoru

ČTK ČTK
6. 3. 2018 9:54
Škoda Fabia po faceliftu se představila na ženevském autosalonu. V srpnu se začne vyrábět, koupit si ji budete moct v září letošního roku.
Omlazená Škoda Fabia se začne vyrábět v létě, k prodejcům se dostane v září. Ceny zatím nebyly zveřejněny.
Omlazená Škoda Fabia se začne vyrábět v létě, k prodejcům se dostane v září. Ceny zatím nebyly zveřejněny. | Foto: Škoda Auto

Modernizovaná Škoda Fabia se začne vyrábět letos v srpnu, na trh pak bude uvedena v září. Vylepšená třetí generace vozu dostala nový vzhled předního a zadního nárazníku, nové světlomety nebo interiér. Škoda vůz poprvé představila na ženevském autosalonu.

Na výběr budou čtyři zážehové tříválcové motory s litrovým objemem a výkonem od 60 do 110 koní. Nejvýkonnější ze čtveřice motorů je v nabídce také se sedmistupňovou převodovkou DSG. S dieselem Škoda pro novou Fabii nepočítá, u malých modelů se zaměří na pohon CNG.

Poprvé je v modelové řadě Fabia využita LED diodová světelná technika pro přední světlomety i zadní skupinové svítilny. Na výběr budou kola z lehkých slitin, mimo jiné poprvé pro hatchback i kola s průměrem 18 palců.

Modernizovaná Fabia bude mít k dispozici řadu funkcí. Například upozornění na vozidla v mrtvém úhlu nebo na auto, které se při jízdě po víceproudových dálnicích rychle přibližuje zezadu. Další systém monitoruje, co se děje za vozidlem a varuje před kolizí při couvání.

Nová Fabia může mít rovněž automatické přepínání z dálkových na potkávací světla. Ve voze je také funkce tísňového volání.

Škoda v Ženevě představila koncept městského crossoveru Vision X, který půjde do sériové výroby v příštím roce. Novinkou je sportovně-užitkový vůz (SUV) Kodiaq v luxusním provedení Laurin & Klement. Více jsme o konceptu Vision X psali zde.

Fabia hraje klíčovou roli v současné paletě modelů mladoboleslavské automobilky. Od roku 1999 se po celém světě prodaly více než čtyři miliony fabií, přičemž současná třetí generace modelu již překonala hranici 500 000 vozů dodaných zákazníkům.

Fabia je v současnosti třetím nejprodávanějším modelem značky. Hlavními trhy pro model s karoserií hatchback jsou Německo, Velká Británie a Polsko, pro model kombi jsou pak cílovými zeměmi především Německo, Česká republika a Polsko.

 

Právě se děje

Další zprávy