Model Cajun začne automobilka Porsche vyrábět v Lipsku

Radek Pecák Radek Pecák
20. 3. 2011 0:03
auto

Svoje nové malé SUV, které ponese název Cajun, hodlá německá automobilka Porsche vyrábět  ve východoněmeckém Lipsku.  Oznámil to šéf podniku Matthias Müller. Podle něho to povede ke vzniku minimálně tisícovky nových pracovních míst.

"Již při výrobě vozů Cayenne a Panamera náš závod v Lipsku jasně prokázal, že je schopen vyrábět luxusní automobily nejvyšší kvality," řekl Müller. Závod v současnosti zaměstnává zhruba 650 lidí.

Cajun bude podle agentury DPA "malým bratrem" sportovně-užitkového modelu Cayenne. Na trh by se měl podle předběžných plánů dostat v roce 2013.

Porsche by se mělo v letošním roce stát desátou značkou německé automobilové skupiny Volkswagen, do které patří také Škoda Auto. Automobilka však nedávno uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelních představitelů.

Agentura DPA informovala, že Porsche čelí ve Spojených státech další žalobě ze strany investičních fondů kvůli dřívějšímu neúspěšnému pokusu o převzetí Volkswagenu. Fondy tvrdí, že vedení Porsche poskytovalo investorům klamné informace o svých záměrech, a způsobilo jim tak škodu přes miliardu dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy