Dostanete slevu na pojištění, když se necháte hlídat. Testovali jsme novou aplikaci

Eva Srpová Eva Srpová
7. 10. 2017 7:47
Pojišťovna Axa jako první na českém trhu spouští mobilní aplikaci, která hodnotí řidičovu jízdu. Kdo má dobré skóre, může si vyjezdit slevu na pojištění. Má to ale i nevýhody. Aplikace bude vědět, kde všude a hlavně jak jezdíte, navíc některé manévry posuzuje podle nás ne zcela spravedlivě. Výsledky testování najdete v grafice.
Foto: Eva Srpová

Pojišťovna Axa jako první na českém trhu přichází s nabídkou pro své klienty, že jim nabídne slevu na pojištění, když si stáhnou aplikaci, která bude hodnotit jejich jízdní styl. Ti, kteří budou aplikací vyhodnoceni jako bezpeční řidiči, dostanou bonus.

Aplikace Axa Drive je volně ke stažení nejen pro klienty této pojišťovny, ale pro všechny řidiče. Nyní se nachází v testovacím režimu. Nad aplikací převzal v Česku záštitu Besip, který do ní přidal řidičské tipy. Ty se uživatelům aplikace zobrazují na základě jejich stylu řízení.

Jak velký bonus pojišťovna nabídne, zatím nespecifikovala. Ani, to, jaké skóre řidič bude muset dosahovat, aby ho získal, případně za jakých podmínek o něj zase může přijít.

Aplikace Axa Drive už funguje v různých státech po celém světě - Francii, Španělsku, Belgii, Lucembursku, v Indonésii, Singapuru či Mexiku.

Aktuálně.cz ale chtělo zjistit, kdo je podle aplikace ten "bezpečný řidič". A proto aplikaci testovalo. Všude. Dokonce i v autobusech MHD.

 

 

Právě se děje

Další zprávy