Mini Countryman vyjíždí v novém kabátě

Tomáš Rybecký
6. 11. 2012 7:36
S podzimem 2012 přicházejí nové doplňky pro Mini Countryman
Foto: MINI

Mini Cooper připravil novou sadu doplňků pro model Countryman. Netradiční, ale úspěšný model dostane nové barvy karoserie a praktičtější a bohatší interiér.

Bohaté a praktické Mini

Velké Mini si za dva roky prodeje vybudovalo silnou pozici na trhu a významně podporuje růst značky. První Mini s pohonem všech čtyř kol dostává na podzim 2012 mnoho úprav a doplňků, které umocňují jeho kouzlo i exkluzivitu.

Na první pohled v interiéru zaujme nová ozdobná lišta kolem centrálně umístěného velkého rychloměru a výdechů ventilace. Kvalitu a dojem luxusu podporuje vyvedení výdechů v tmavém odstínu s chromovanou povrchovou úpravou.

Upraveny byly výplně dveří s pohodlnějšími loketními opěrkami, elektrickým ovládáním všech oken a ovládáním vnějších zpětných zrcátek.

Foto: MINI

Nová edice barev karoserie zahrnuje expresivní metalickou barvu Brilliant Copper a metalickou červenou Blazing Red. Upravené výbavové pakety nyní umožňují větší individualizaci a lepší přizpůsobení Countrymana svému vlastnímu vkusu.

K dispozici jsou tři zážehové a tři vznětové čtyřválce s výkonem od 90 k do 184 k. V nabídce nechybí ani sportovní Mini John Cooper Works Countryman poháněný přeplňovaným motorem s výkonem 218 k. Tento nejvýše postavený model nabídky je standardně vybaven pohonem všech kol ALL4, který lze jako doplněk zvolit také pro modely S, SD a D.

Zákazníci mají výběr mezi manuální a automatickou šestistupňové převodovkou. Od podzimu 2012 manuální verze MINI One Countryman a MINI Cooper Countryman splňují emisní normy EU6, které vstoupí v platnost v roce 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy