Zpomalte. Na Pražském okruhu jsou nově kamery. Měřit rychlost budou v obou směrech

Měřit rychlost se bude jak u Jesenice, tak Modletic, a to v obou směrech. Je zde povoleno jet 100 km/h.
Na vnějším Pražském okruhu (D0), který propojuje dálnici D1 s D5, se doposud měřila rychlost jen v tunelech Lochkov a Klimkovice. Nyní vrcholí práce na výstavbě okamžitého a úsekového měření na dvou nových místech v obou směrech.
Jde o úseky nedaleko Modletic a také Jesenice. Zde je rychlost snížena na 100 km/h, avšak podle ŘSD ji řidiči často překračují. "Jde o technický prostředek sloužící ke snížení hlukové zátěže generované rychle jedoucími vozidly. Zařízení má působit zejména preventivně, aby v místě nedocházelo k překračování nejvyšší povolené rychlosti," řekl Aktuálně.cz Jan Studecký, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.
V sobotu 1. srpna se v rámci třetí etapy výstavby měřeného úseku na inkriminovaných místech začalo s montáží poloportálů, rozvaděčů a technologie úsekového měření. Je zde proto omezen provoz do 11. srpna.
Zahájení zkušebního provozu měření rychlosti se má podle ŘSD spustit ve druhém nebo třetím zářijovém týdnu.
Foto: Aktuálně.cz
Eva Srpová Eva Srpová
3. 8. 2020 6:02
Na dálnici D0 neboli vnějším Pražském okruhu se o prvním srpnovém víkendu začalo s instalací kamer na měření rychlosti. Řidiči by si proto měli dát pozor na dodržování povolených 100 km/h jak v okolí Jesenice, tak Modletic, a to v obou směrech. Zkušební provoz měření se spustí zhruba v polovině září a vůbec poprvé v Česku rozpozná osobní auta od nákladních.
 

Právě se děje

Další zprávy