Vyzkoušeli jsme si obytný mercedes. Přespí v něm pět lidí a jezdí jako osobák. Konkurentů moc nemá

Jiří Kaloč
1. 7. 2018 14:22
Benátský kupec Marco Polo podnikl ve 13. století neuvěřitelnou cestu z Itálie do Číny a na základě tohoto putování napsal knihu, která je považována za nejstarší svědectví o Asii. Jeho jméno je dnes symbolem objevování. A tak byl podle něj pojmenován kráter na odvrácené straně Měsíce, letiště v Benátkách, brazilský autobus nebo jeden německý obytný automobil. Dům na kolech se jménem slavného cestovatele má Mercedes v nabídce již od roku 1997. Poslední verzi představuje model s dodatkovým jménem Horizon. Je určen pro cestovatele, kteří raději večer zajdou do restaurace a k přenocování nepotřebují více než kvalitní postel. Zároveň jsou zvyklí na cestování v plném komfortu osobního auta.
Foto: Jiří Kaloč

Největší konkurent i legenda zároveň

Největším konkurentem modelů Mercedes Marco Polo je samozřejmě Volkswagen California. Legendární "camper" se nyní vyrábí na podvozku řady T6, konkrétně modelu Transporter. Také California se dělá ve třech verzích: Beach, Coast a Ocean. Je však podstatně dražší než Mercedes Marco Polo.

Základní model Beach vybavený jen spaním v otevírací střeše s motorem 2.0 TDI o výkonu 62 kW přijde na 1 271 063 Kč, nejlevnější Coast vybavený kuchyňkou s vařičem, dřezem, skříňkou na nádobí a lednicí stojí s nejslabším motorem 2.0 TDI/75 kW již 1 681 665 Kč a nejlépe vybavený Ocean s nejvýkonnějším motorem 2.0 TDI/150 kW, samočinnou převodovkou a pohonem všech kol dokonce 2 281 969 Kč. 

 

Právě se děje

Další zprávy