Vyzkoušeli jsme si obytný mercedes. Přespí v něm pět lidí a jezdí jako osobák. Konkurentů moc nemá

Jiří Kaloč
1. 7. 2018 14:22
Benátský kupec Marco Polo podnikl ve 13. století neuvěřitelnou cestu z Itálie do Číny a na základě tohoto putování napsal knihu, která je považována za nejstarší svědectví o Asii. Jeho jméno je dnes symbolem objevování. A tak byl podle něj pojmenován kráter na odvrácené straně Měsíce, letiště v Benátkách, brazilský autobus nebo jeden německý obytný automobil. Dům na kolech se jménem slavného cestovatele má Mercedes v nabídce již od roku 1997. Poslední verzi představuje model s dodatkovým jménem Horizon. Je určen pro cestovatele, kteří raději večer zajdou do restaurace a k přenocování nepotřebují více než kvalitní postel. Zároveň jsou zvyklí na cestování v plném komfortu osobního auta.
Foto: Opel

Bez střešní postele, ale levněji

Opel Vivaro je v podstatě Renault Trafic s logy automobilky z Rüsselsheimu. Loni se představila varianta Life, která má být konkurenci pro Californii i Marco Polo. Rozdíl je v tom, že Vivaro Life nemá vestavěný střešní stan, ale pouze rozkládací lavici třetí řady na spaní pro dva.

Oproti například Marco Polu má Vivaro Life otočná sedadla až ve druhé řadě. Chybí také zatmavovací záclonky. Za příplatek jsou k dispozici pouze výrazně tmavě tónovaná skla oken v zadní části. Objednat si ještě můžete sklopný stolek do prostoru mezi druhou a třetí řadou sedadel a nezávislé vytápění. Základní cena Opelu Vivaro Life s kratším rozvorem je 820 379 Kč, za delší rozvor se připlácí necelých 20 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy