Medvědi pro policii dorazili. Na 500 vozů Škoda Kodiaq míří do policejních služeb

Medvědi pro policii dorazili. Na 500 vozů Škoda Kodiaq míří do policejních služeb
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
28. 4. 2021 14:25
Policie ČR převzala první várku Kodiaqů od automobilky Škoda. Auta nyní projdou úpravou, dostanou policejní techniku a polepy.

Do policejních služeb se chystá celkem 3300 vozů Škoda. Automobilka vyhrála tendr na dodání civilních vozidel Ministerstvu vnitra vloni.

Celkem 1853 aut připadá na modelovou řadu Kodiaq, nyní se prvních 500 dodaných chystá na úpravu. Dodání všech hotových vozidel zadavateli proběhne ve druhé polovině června letošního roku.

Vozy s pohonem všech kol mají pod kapotou benzinový dvoulitr TSI se 140 kW párovaný se sedmistupňovým automatem. Nemají žádné úpravy nad rámec sériově vyráběných specifikací a budou osazeny majáky na střechu, přípravou pro radiostanici a vybranými položkami z příslušenství (například dělicí mříže do zavazadlového prostoru či koberce), uvádí se v tiskové zprávě.

"Pokračujeme v první velké obměně policejního vozového parku po více jak deseti letech. V roce 2019 jsme začali vozy Octavia Combi, dnes policii předáváme prvních 500 SUV pro náročnější výkon služby. Dalších cca 2800 nových aut dostane policie v polovině letošního roku," okomentoval předání vozidel ministr vnitra Jan Hamáček.

 

Právě se děje

Další zprávy